Workshops FAQ
Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen ivm de eigen BURN workshops. Voor de Weber Grill Academy workshops hebben we een aparte categorie gemaakt. En voor de Private Workshops vind je de FAQ op de desbetreffende pagina. Heb je nog vragen ? Contacteer ons dan gerust !
Vóór de workshop
Moeten we iets meebrengen naar de workshop ?
Nee ! Alle materialen zijn voldoende voorzien. Ook een schort zal klaarliggen.
Ik heb een plaatsje geboekt. Komt er nog een bevestiging ?
Zeker wel ! Je krijgt een eerste bevestigingsmail vlak na het boeken. 48u voor de start van de workshop krijg je nog een mail met de laatste info.
Kan ik parkeren bij jullie ?
De BURN Kitchen ligt in een residentiële buurt, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar vlakbij (opgelet : blauwe zone). Als alternatief kan je parkeren in de Koekenstraat en omgeving (gratis parkeren, geen blauwe zone). In het midden van die straat is een doorsteek die recht aan de BURN Kitchen uitkomt.
Ik kan helaas toch niet komen. Wat nu ?
De annulatievoorwaarden staan duidelijk vermeld bij elke workshop :
+1 maand voor de start : 90% vergoed
-1 maand en +1 week voor de start : 50% vergoed
-1 week voor de start : 0% vergoed
Wat als er niet genoeg deelnemers zijn om op te starten ?
Bij elke workshop staat vermeld vanaf hoeveel deelnemers we opstarten, doorgaans is dit 7. Heel soms gebeurt het dat we dit aantal niet halen.
Dan krijg je ofwel het inschrijfbedrag volledig terugbetaald of we boeken je in overleg om naar een andere workshop of je krijgt een kortingscode voor het hele bedrag die je vrij mag besteden in de webshop.
Jij bepaalt voor alle duidelijkheid welke op je verkiest !
Wat met allergieën of voedsel intoleranties ?
Doorgaans vermelden we duidelijk het menu, dat geeft je al een idee welke richting we uitgaan. Je neemt best vóór het boeken al even contact met ons op als je met bepaalde vragen zit. Op de avond zelf kunnen we geen aanpassingen meer doen...
Wat als er slecht weer voorspeld is ?
Geen probleem ! De BURN Kitchen is overdekt en voldoende verlicht, ook bij minder weer blijft het plezant. BBQ'en doen we wel onder alle omstandigheden buiten ! Bij kouder weer kan een extra laagje kleding welkom zijn.
De voorbereidingen kunnen we zowel binnen als buiten doen.
In echt heel uitzonderlijke weersomstandigheden zou het kunnen dat we toch moeten annuleren of uitstellen. Maar dat bekijken we geval per geval.
Tijdens de workshop
Ik heb weinig ervaring in de keuken of aan de BBQ. Kan ik wel meedoen ?
Uiteraard wel ! We werken met kleine groepen, daardoor kunnen we net dat tikkeltje meer aandacht besteden aan onze gasten.
En in al onze workshops wordt er aandacht besteed aan de basis technieken.
Hoeveel deelnemers kan ik verwachten in de workshop ?
We starten op vanaf 7 en sluiten af op 10.
Heel soms kan het gebeuren dat we met 11 of 12 zijn. Dat komt dan omdat er bvb nog 1 plaatsje beschikbaar is en we een bericht krijgen van iemand die nog met 2 of 3 wil inschrijven. In dat geval stellen we de reserve plaatsen open. Maar ze staan niet standaard beschikbaar.
Met welke toestellen gaan we werken ?
We werken uitsluiten op Weber toestellen en standaard staan er 1 gastoestel (Genesis), 1 plancha (Slate), 2 houtskool (Master Touch 57cm en 67cm), 1 pellet smoker (Smokefire/Searwood) en 1 elektrisch toestel (Lumin) ter beschikking.
Mijn type toestel staat niet bij jullie opgesteld. Ga ik wel iets hebben aan de workshop ?
Ja hoor ! Alle technieken en recepten kunnen vertaald worden naar bijna eender welk type BBQ ! En onze kennis reikt ook verder dan de toestellen die we gebruiken, dus we kunnen zeker een antwoord geven op je vragen.
Kan ik zelf kiezen op welk toestel ik ga werken ?
Zeker wel ! Elk onderdeel van het menu kan op eender welk toestel klaargemaakt worden.
Soms zullen we hier en daar eens moeten bijsturen, maar in 90% van de gevallen laten we de klanten zelf kiezen welk toestel ze willen.
Maak ik zelf elk onderdeel van het menu klaar ?
Nee. Onze workshops zijn opgebouwd rond het sharing style principe, wat wil zeggen dat we met de hele groep gaan moeten samenwerken om alles tot een goed einde te krijgen. Hierdoor kom je altijd met het hele menu in aanraking, maar heb je niet noodzakelijk elk gerecht specifiek zelf gemaakt. Uiteraard zorgen we wel dat je de belangrijke momenten zeker meekrijgt !
Uitzonderingen hierop zijn de Steak Masterclass en Full American Day. Hier ga je wel individueel aan de slag.
Kan ik ook vragen stellen over andere gerechten tijdens de workshop ?
Heel zeker ! Als je zelf iets hebt wat je wil klaarmaken en we kunnen je daarmee op weg helpen, dan doen we dat graag.
Zolang we onze gasten maar meer uit hun BBQ kunnen laten halen, zijn we gelukkig !
Welke dranken zijn er allemaal inbegrepen ?
Frisdranken : water plat & bruis, cola, cola zero
Bieren : pils (aanbod van het moment), Triple X, selectie alcoholvrije bieren
Wijn : wit, rood, rosé
Koffie & thee
We hanteren een open bar principe, maar aangezien we met hete BBQs en scherpe messen werken, waken we er wel over dat het niet uit de hand loopt natuurlijk.
Na de workshop
Krijgen we de recepten mee naar huis ?
Vanzelfsprekend bezorgen we je alle recepten. Deze worden automatisch per mail verstuurd op het einde van de workshop.
Opgelet : ze worden enkel naar de hoofdboeker gestuurd. Als je dus voor meerdere personen inschreef, zal je ze moeten doorsturen naar de andere deelnemers in je groep.
Mag ik achteraf nog contact opnemen met vragen ?
Maar natuurlijk ! Stuur ons gerust een bericht als je iets wil klaarmaken en daar vragen over hebt. Whatsapp of mail zijn hiervoor de meest aangewezen kanalen. De chats van de socials zijn soms wat moeilijker...
Moeten we zelf de afwas doen ?
Nee ! Dat doen we in de BURN Kitchen altijd voor onze gasten. De 3u van de workshop spenderen jullie maximaal aan koken, eten, drinken en genieten !
Weber Grill Academy workshops
Waar vinden we het overzicht van deze workshops ?
Hiervoor kan je naar de Weber website surfen of naar onze eigen BURN on Tour pagina op deze site.
Waar kan ik deze workshops boeken ?
Boeken en betalen kan je enkel op de Weber website. Je betaalt ook aan Weber, niet aan BURN.
Zijn er andere voorwaarden van toepassing ?
Ja toch wel. Je vindt ze ook weer op de Weber website.
Enkele blijven hetzelfde :
Opstarten doen we vanaf 7. Ook voor het maximum geldt 10 deelnemers met 2 plaatsen op reserve.
Bij annulatie wordt de terugbetaling door Weber verwerkt, BURN heeft hier zelf geen invloed op noch inzage in het proces.
De dranken zijn ook steeds inbegrepen.
De afwas doen we ook nog altijd voor onze gasten.
Mijn terugbetaling laat op zich wachten. Wat nu ?
Weber beheert alle betalingen van de Grill Academy. BURN heeft hier geen inzage in. Maar we kunnen het wel voor je aankaarten bij onze interne contactpersonen ! Laat het ons dus gerust weten als dit om één of andere reden niet vlot zou verlopen.