Tortizza

Tortizza

De snelle en gemakkelijke versie van een pizza op de BBQ die altijd lukt !

Ingrediënten

1 tortilla
pasta/pizza saus naar keuze
courgette
rode ui
gerookte ham of scampi of ...
pakjes gemalen kaas
verse basilicum

Aanbevolen BURN Seasonings : Lemon Pepper, Mediterranean, Latin Spice, Tex Mex, Pork Rub, Sweet Rub, Down Under, Seafood, Serengeti, Medina ... Enfin, you get it : zowat elke rub past hierbij.

 

Bereiding

Begin met de BBQ voor te bereiden op indirecte hitte, 220°C en verwarm
alvast een (ronde) plancha voor.

Begin dan met de ui en courgette flinterdun te snijden. Zet opzij in een bakje.
Als je met scampi werkt, zal je die eerst apart moeten grillen. De kooktijd
van de tortizza is te kort om de scampi gaar te krijgen.

Neem alle ingrediënten mee naar de BBQ. Doe wat olijfolie in de plancha en leg de tortilla met de wat grovere kant erin. Bestrijk snel met de saus, bestrooi dan met de kaas en "mors" zeker wat naaste de rand, die gaat lekker meebakken. Beleg met de ui, courgette, ham of scampi of ... Kruid met je gekozen kruiden en sluit het deksel van de BBQ.

Na een minuutje of 3-4 check je de bodem al eens. Voldoende kleur en al krokant ? Dan mag de tortizza eraf ! Anders nog een minuutje verder bakken.

Snij in punten en bestrooi met wat blaadjes basilicum.

Uiteraard kan je met de toppings variëren naar smaak, zolang alles maar flinterdun gesneden is.

 

Download de receptfiche

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.