Skip to content
Zalm met mosterd en bruine suiker Zalm met mosterd en bruine suiker

Zalm met mosterd en bruine suiker

Ingrediënten

Roze zalm met of zonder vel
Cederhouten plank
Mosterd
Lichtbruine suiker

Aanbevolen BURN Seasonings : Seafood, Lemon Pepper, Serengeti, Oriental

Bereiding

Week de cederhouten plank ruim van tevoren in water.

Portioneer de zalm indien je mooie porties per persoon wil geven. Laat hem heel als je dit niet belangrijk vindt.

Kruid de zalm met je gekozen kruiden en smeer hem in met een laagje mosterd. Doe er dan de lichtbruine suiker over, dat mag redelijk royaal.

Warm de cederhouten planken voor op de BBQ met de logo kant naar beneden. Als de plank een beetje begint te roken haal je ze van de BBQ, ze is nu klaar om te gebruiken. Leg de zalm op de voorverwarmde logo kant van de plank.

Plaats de plank op de BBQ op matige hitte (160-180°C) en bak de zalm gedurende 10-12min tot de gewenste bakwijze. Ik mik op een kertemperatuur van 50-52°C. Maar je kan ook iets verder gaan.

 

 

 

Download de receptfiche

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Back to top