Camembert met kruidenbrood

Camembert met kruidenbrood

Ingrediënten

1 ronde camembert
1 ongesneden brood naar keuze
verse kruiden (tijm, rozemarijn, bieslook, basilicum, ...
olijfolie
notenmengeling
honing
peper
zout

Aanbevolen BURN Seasonings : Mediterranean, Oriental, Latin Spice, Medina, Lemon Pepper

 

Bereiding

Bereid de BBQ voor op indirecte matige hitte, 150-170°C.
Nu kan je kiezen voor 2 versies van dit gerecht.

Versie 1
Snij het brood kruislings in maar let op dat je het niet helemaal doorsnijdt.
Hak de kruiden fijn en meng ze met olijfolie en BURN Seasonings naar smaak. Vul de sneden in het brood rijkelijk met de kruiden.

Haal de kaas uit de verpakking en snij de bovenkant kruislings in en snij ook rondom het deksel. Doe de kaas dan in een terracottaschaaltje. Zet de kaas op de BBQ in de indirecte zone en laat smelten, ong. 20min. Voeg de laatste 10min het brood toe.

Werk af met de noten en honing (en een scheutje Calvados als je dat lekker vindt !)

Versie 2

Haal het brood uit zodat de kaas net in het brood past. Snij errond het brood voorzichtig in. Herhaal alle stappen van versie 1.

 

Download de receptfiche

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.