Queasadilla's

Queasadilla's

Ingrediënten 4p


2 kipfilets, ong 250gr elk
4 jalapeño pepers (vers, of opgelegd)
4 tortilla's medium size
125gr milde cheddar, geraspt
1 potje zure room
Guacamole
Maïsolie

Aanbevolgen BURN Seasonings : Tex Mex, Oriental, Latin Spice, Medina, Serengeti, Mediterranean, Lemon Pepper

 

Bereiding

Bereid de BBQ voor op directe matige hitte, 150-170°C.

Wrijf de kipfilets in met wat olie, de gekozen kruiden kruiden (hoeveelheid naar smaak) en laat ze afgedekt marineren gedurende max 30min.

Grill na het marineren de kipfilets boven directe hitte met gesloten deksel gedurende 10-15min. Draai ze af en toe om en verhuis indien nodig naar de indirecte zone. Gebruik een kernthermometer om tot een veilige kerntemperatuur te komen (min. 75°C). Als de kip klaar is, haal ze dan van de BBQ, laat ze even rusten en snij ze dan in reepjes.

Grill tegelijkertijd de jalapeño pepertjes boven directe hitte tot ze zwart blakeren. Haal ze van de BBQ, laat even afkoelen en verwijder het vel. Hak het vruchtvlees grof. Deze stap kan je overslaan als je opgelegde jalapeño's gebruikt.

Leg de tortilla's op het werkblad. Beleg de helft van elke tortilla met wat guacamole, de reepjes kip, de pepertjes naar smaak, koriander (of bladpeterselie) en kaas. Vouw ze dicht, druk ze aan, bestrijk beide kanten licht met maisolie en grill boven directe hitte tot er grill marks zijn en de kaas begint te smelten. Draai ze dan om en laat nog even verder gaan boven indirecte hitte. Serveer met de de zure room.

 

 

Download de receptfiche

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.