Zalm Asian Style van de plank
Dec 24, 2022
Ingrediënten 4p
2 tenen look
2 pepertjes naar smaak
15gr basilicum
zeste van limoen
6EL Oestersaus
2EL pad thai pasta
4TL honing
600gr Zalm
250gr groene asperges
Cederhouten plank
Aanbevolen BURN Seasonings : Oriental, Latin Spice, Seafood, Lemon Pepper, Serengeti
Bereiding
Week de plank in water gedurende een half uurtje tot een uur.
Maak de BBQ klaar met twee zones (direct/indirect) op 160°C.
Snijd look en pepertjes in ringetjes/reepjes en snijd de basilicum grof.
Meng de oestersaus, pad thai en honing en voeg de look, pepertjes, zeste van limoen en basilicum toe.
Haal de plank uit het water en plaats met de bakzijde boven directe hitte tot ze begint te roken. Draai de plank om, verhuis ze naar indirecte hitte en leg de vis met de huidkant op de plank.
Bestrijk rijkelijk met de saus en grill ongeveer 15min. Tussentijds kan je ook nog een wat van de saus aanbrengen.
Terwijl de vis gaart, bak je de asperges kort boven directe hitte. Bestrijk ze met wat olijfolie, kruid naar smaak en leg ze rechtstreeks op het rooster.