Honey Rub Ribs

Honey Rub Ribs

Ingrediënten
Mooie spareribs, +/- 750gr/stuk
Honey Rub
Mosterd
Maggi vloeibaar
Honing
Vloeibare boter
Ahornsiroop
Hot sauce (bvb Tabasco of Sriracha) - optioneel
BURN BBQ saus naar keuze

 

Bereiding

Maak de BBQ klaar voor indirecte hitte, 135°C.

Verwijder het vlies aan de achterkant van de ribben. Dat doe je makkelijk door de achterkant van een smalle lepel in het midden van de rib onder het vlies te wrikken en als een hefboom omhoog te brengen. Dan ga je met je vinger onder het vlies helemaal tot de andere kant en trekt dan recht omhoog. Het zal in één keer volledig loskomen.

Doe een klein beetje mosterd op de achterkant van de ribben en wrijf uit. Bestrooi met de BURN Honey Rub naar smaak.

Draai de rib om en doe er wat mosterd en Maggi vloeibaar op. Wrijf uit tot de hele bovenkant bedekt is met het mengsel. Bestrooi weer met de BURN Honey Rub naar smaak. Wij strooien hem altijd goed dicht ;-)

Leg de ribs boven indirecte op 135°C op je BBQ gedurende 2u. Voeg zeker wat rookhout toe als je er hebt (lees meer over rookhout via de link). Rond die 2u ga je al eens kijken of je ribben een mooie mahoniehouten kleur hebben. Zijn ze nog niet goed, laat ze dan een kwartiertje langer liggen. Kleur ok ? Dan haal je ze van de BBQ af.

Je neemt dan een vel aluminiumfolie en doet in het midden telkens een streep van volgende ingrediënten er op : vloeibare boter, ahornsiroop, honing, hot sauce (optioneel) en extra BURN Honey Rub.

Leg de rib met de vleeskant er op. Op de achterkant van de rib doe je nog een streep boter en honing. Pak de rib in met de alufolie. Doe dit voorzichtig zodat je het pakket niet doorprikt.

Wij mij volgt weet dat ik een no-nonsense aanpak heb voor de volgende stap. Eens ingepakt maakt het niet uit waar de hitte van komt. Ik kies dus radicaal voor de oven. Zo blijft er plaats op de BBQ voor andere bereidingen en stook je geen duur gas, pellets of houtskool/briketten op ondertussen. Oven op 125°C, bakpapiertje op de bakplaat, ribben er op en 1u15 lekker garen.

Als de tijd om is en je wil dadelijk eten, dan haal je de ribben voorzichtig uit de folie (heet, stoom) en lakt de bovenkant met wat BURN BBQ saus naar keuze. Leg ze nog even op de BBQ en enjoy ! Nog niet klaar om te eten ? Oven open zetten en de ribs in de pakking laten tot je klaar bent om te serveren, ze zullen dan iets langer moeten opwarmen in de laatste stap.

Opgelet : dit hele recept houdt rekening met ribs van +/-750gr. Zijn ze minder dik of net dikker, dan zal je de gaartijd wat moeten aanpassen.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.