Skip to content
Witte Glühwein Witte Glühwein

Witte Glühwein

In de winter geef ik dit graag als welkomstdrankje op de workshops. En ja, hij lijkt rood op de foto maar dat komt door het veenbessensap ;-)

Groot voordeel van witte wijn als basis te nemen is dat dit een veel minder zware glühwein is. Hij gaat dus eens zo makkelijk binnen. En komt dan ook wel hard aan :-p

Ingrediënten
doe gewoon x2, x3, ... voor grote hoeveelheden

1,5L droge witte wijn
250ml cranberrysap
170gr suiker
2 kaneelstokjes
6 reepjes sinaasappelschil
4 kardemompeulen
3 kruidnagels
80ml sinaasappellikeur (bv. Grand Marnier, Triple Sec, Triple Orange...)

Bereiding

Vermeng alle ingrediënten behalve de likeur in een kookpan en breng op een matig vuur aan de kook.

Roer tot de suiker is opgelost, neem van het vuur en laat 15min rusten.

Verhit de glühwein dan even kort terug en roer de likeur erdoor.

Vers is deze warme wijn het lekkerste, te gebruiken tot 1u na de bereiding

 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Back to top